2010. június 25., péntek

"A tenger olasz gyümölcsei" harmadik rész

Ma elérkeztünk az utolsó isteni halas ételhez, amit a főző kurzuson készítettünk. Serpenyőben sült rombuszhalfilé grillezett zöldségekkel és rozmaringos új burgonyával!
Jól hangzik, igaz, de finom is!
Ennek az ételnek az elkészítése volt a legnagyobb kihívás számomra, mivel nem filézett halszeleteket kellett sütni, hanem nagy egész rombusz halakat ki kellett nekünk filézni és én ebben igazán kezdő vagyok, mivel enni szeretem, de látni nem a halakat, mármint szinte még élő formájában!:-) Persze ezen is át kellett esnem és ellentétben a korábbi homár sztorimmal ez kellemes élmény volt, sőt sikerként kell elkönyvelnem hiszen gyönyörű halszeleteket sikerült produkálnom, amik teljesen szálkamentesek voltak. Egyébként ez a típusú hal elég drága és ennek ellenére nem valami gazdaságos, hiszen egy nagyból 2 személynek lehet ételt készíteni, de isteni a húsa! Vagyis érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet rombusz halfilé
só 
fissen őrölt bors
fél citrom leve

1 db cukkini felkarikázva
1 db padlizsán felkarikázva
4 szál angol zeller felkockázva
3 db paradicsom felkarikázva
2 db lilahagyma vastagabb karikákra szeletelve
1 kg apró szemű új burgonya
1 csokor rozmaring 

Elkészítés:

Ez az étel iszonyatosan egyszerű, mert a halfiléket 4 percig sütjük kevés olívaolajon 2-2 percig mindkét oldalán grill serpenyőben, majd amikor kész sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk és egy kis citromlével meglocsoljuk! Tényleg nem nagy ördöngösség.  
Persze előbb a zöldségeket grillezzük meg, ha van lehetőségünk, akkor kint a szabadban, ha nincs, akkor grill serpenyőben és amikor készen vannak, akkor sózzuk, borsozzuk.
A krumplikat megmossuk és tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, majd a rozmaringot rátépkedjük, megsózzuk és borsot őrlünk rá. 200 fokos sütőbe megsütjük, időt nem írnék, mert krumpli függő, figyelni kell.
Készen is vagyunk ezzel az egészséges, laktató étellel, ami ráadásul még fogyókúrás is!

Jó étvágyat hozzá!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső